Beursbox

Haal de maandlasten omlaag (1) (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 26 oktober 2016 om 07:24
okt 262016
 

Zou het niet prachtig zijn als u uw maandlasten omlaag kan brengen? Ik heb het dan bijvoorbeeld over uw energie lasten. Ik was zelf vijf jaar geleden 500 euro per maand kwijt aan gas en elektra. Ik weet, dat is schrikbarend veel, maar ik heb dan ook een kantoor naast mijn huis. In feite kan je dat dus zien als twee huizen.
Ondertussen is mijn maandlast terug naar 250 euro, terwijl ik nog altijd die twee gebouwen (en ondertussen twee bedrijven aan huis en drie inwonende volwassen kinderen heb.
Het kan dus wel!
250 euro per maand die ik nu kan sparen.
Deze besparing kwam niet zomaar.
Ik heb er investeringen voor moeten doen. Het ging om een investering van in totaal 22.500 euro.
Het gaat me dus minstens 7,5 jaar kosten om die investering terug te verdienen.
Daarbij is het ook zo dat ik wel op comfort heb ingeboet. Het kantoorpand was indertijd altijd overal op 20 graden verwarmd terwijl dat nu 15 graden is, tenzij er mensen aanwezig zijn. Aan de andere kant is het huis nu wel altijd warmer dan voorheen.
Wat heb ik gedaan?
Ik ben deels overgestapt op infrarood verwarming, in plaats van de gasgestookte CV ketel.
Daarbij heb ik in huis een oude CV ketel vervangen door een moderne.
En ik heb ook 43 zonnepanelen geïnstalleerd. De energie daarvoor is nu de basis van de infrarood verwarming. Ik heb mijn gasverbruik dus teruggebracht terwijl mijn stroomverbruik enorm is toegenomen, maar door de panelen wordt opgewekt.
Het enige wat ik nog ga doen als de salderingsregeling komt te vervallen is opslagcapaciteit on site realiseren. Ik wacht daar echter nu nog mee, omdat het vanwege de salderingsregeling nog niet nodig is. Zodra die opslagcapaciteit er echter is, komen er ook nog weer wat extra panelen bij.

 

Meer info op

http://www.energiestart.nl

http://www.verwarm.com

http://www.beursaccent.nl/zonneenergie-particulieren.html

Heeft u ook het besparing E-boek al aangevraagd? Het kan hier