Beursbox

Beleggers Belangen waarschuwt wederom voor goud

 Gepubliceerd door op 21 maart 2012 om 07:21
mrt 212012
 

 

Een redacteur van Beleggers Belangen waarschuwt beleggers dat goud zwaar overgewaardeerd is. Volgens hem zou, gecorrigeerd voor inflatie, de goudprijs op $1000 moeten staan.
Hij wijst ook naar Japan om te laten zien dat onbeperkt geld bijdrukken helemaal geen invloed op de inflatie heeft.
Zijn mening kan ik niets over zeggen. Het is zijn mening dat goud te hoog staat. Ik ben het daar niet mee eens en dat is mijn mening.
Waar ik wel iets over kan zeggen is de inflatie.
Welke inflatie?
De inflatie die officieel bekend wordt gemaakt? Hoe reëel is die berekening?
Immers is de inflatieberekening in de loop van de tijd nogal aangepast zodat het allemaal wel meeviel.
Als je dan uitgaat van de huidige officiële inflatie berekend op de huidige manier, wie ben je dan aan het bedonderen?
Immers voelen we in onze portemonnee niet de officiële inflatie, maar we voelen de echte inflatie.
Ik ga nu geen berekening maken met een berekening van inflatie vanaf de vorige top van goud, alwaar Beleggers Belanger wederom naar verwijst.
Ieder keer als iemand naar “de vorige top van goud in de jaren tachtig” verwijst, dan weet je eigenlijk al dat er een kolder verhaal gaat volgen. Helaas zo ook nu. Het is Beleggers Belangen eigenlijk onwaardig, maar ze doen het zo vaak, dat ik gewoon vrees dat ik Beleggers Belangen nog altijd te hoog inschat.
Beleggers die Beleggers Belangen de laatste twaalf jaar hebben gevolgd, hebben heel de goud stijging gemist. Goud bleek de laatste twaalf jaar de beste belegging. Beleggers Belangen heeft de plank hier al die tijd volledig misgeslagen. Het gaat een week geleden $100 omlaag en wederom is Beleggers Belangen er als de kippen bij om met haar beren uitleg te komen. Goud heeft nu, door de daling van vorige week, een jaar lang niets gedaan. Is het dan over met goud? Ik blijf zeggen, kijk naar de hoeveelheid Euro’s en Dollars die er bij komen. Het is nog niet over voor goud, er is alleen sprake van een lange pauze.