Beursbox

Goud levert geen rente op

 Gepubliceerd door op 8 februari 2016 om 08:21
feb 082016
 

Nu goud ineens ontwaakt lijkt te zijn, zijn de personen die er niets in zien ook weer onder de tegels uitgekropen om er hun negatieve zegje over te doen.
En ik kreeg weer zo’n dooddoener binnen.
Goud is niets, want het levert geen rente op.
Nu, als u euro’s in de kluis legt, dan levert het ook geen rente op!
Uw euro’s leveren namelijk pas rente op als de ander uw geld mag gaan gebruiken door er risico op en mee te nemen. Mag ik jouw geld, dan krijg je van mij rente. Maar… je loopt wel de kans dat ik je geld verspeel…
Als je dat niet wilt, dan moet je je geld in een kluis leggen, naast mijn goud en dan levert het allemaal geen rente op. Maar het levert dan ook geen beleggingsrisico op.
Deze keer werd het nog niet gezegd, maar in het verleden kreeg ik ook nog wel eens het commentaar dat je goud niet kan eten… Ook zo’n lekkere. Alsof euro biljetten zo lekker smaken!
Het punt is, goud is gewoon geld. Weliswaar niet uitgeven door een bank of een overheid, maar wel bruikbaar als geld en met een wisselkoers ten opzichte van ander geld.
Alleen als ik mijn goud via de goudrekening in de kluis heb liggen, dan komt niemand anders daar aan. Het ligt veilig in de kluis. Dat terwijl mijn spaargeld bij de bank in handen gegeven kan worden van speculanten van de bank zelf of anderen. Daar heb ik niets over te zeggen, zelfs al zou ik het niet willen.
Tegenwoordig kan je met de debet card bijna overal ter wereld geld opnemen van je goudvoorraad. Echt een ideale oplossing!