Beursbox

Marktbeeld 25 mei 2018

 Gepubliceerd door op 25 mei 2018 om 07:48
mei 252018
 

– Gisteren gaf ik al aan dat de kans op een ontmoeting tussen Trump en Kim steeds kleiner werd. Enkele uren later blies Trump de ontmoeting in juni al af. Hij deed dat zonder anderen vooraf in te lichten. Vooral Zuid Korea was not amused. Heel deze exercitie heeft alleen maar duidelijk gemaakt dat Trump extreem naïef op diplomatiek gebied is. Hij is met beide benen in die groene wide gesprongen, maar bij de landing bleek het een moeras te zijn. Hij had veel beter eerst op laag diplomatiek niveau kunnen beginnen en dan rustig opwerken.
– Aanstaande maandag zijn de Engelse en Amerikaanse beurzen niet open.
– De goudprijs kwam gisteren weer boven de $1300 nadat de ontmoeting tussen Trump en Kim werd afgeblazen.


– Een Amazon Echo heeft een gesprek over een bepaalde persoon naar die bepaalde persoon gestuurd. Het zal die familie leren om te roddelen over een bepaalde persoon, maar ‘eng’ is het wel dat je gesprekken allemaal worden gehoord en opgenomen door apparaten in je huis. Zoiets moet je maar willen. Dit zou iets zijn waartegen de nieuwe wet moet optreden! Weten consumenten écht wel wat de apparatuur allemaal doet?
– Apple heeft een overeenkomst met Volkswagen gesloten. Het gaat software ontwikkelen waarmee de T6 Transporter busjes zelfsturend worden.

IAMGold presteert (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 9 mei 2018 om 07:44
mei 092018
 

Eén van mijn aandelen die ik de afgelopen jaren eigenlijk altijd wel in bezit heb gehad en in Goudrapporten genoemd heb, is het aandeel IAMGold.
Het is eigenlijk pas sinds januari 2016 dat dit aandeel interessant is geworden. Toen was de koers op 1,5 en zelfs lager te vinden. Nu staat de teller op 5,5 en dat geeft goed aan hoe veel hier te verdienen viel. Continue reading »

Wat te doen met Klondex (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 20 maart 2018 om 07:53
mrt 202018
 

Kleine kans dat u dit aandeel (nog) heeft, maar als dat het geval is, dan staat u voor een te nemen beslissing.
Gisteren werd bekend dat Hecla het bedrijf over wil nemen voor een cash bedrag van $2,47 per aandeel, of een combinatie van 0,6272 Hecla aandeel per aandeel Klondex en een aandeel in de te vormen Canadese onderneming waar de twee Canadese mijnen van Klondex in zullen worden ondergebracht. Continue reading »

Blockchain zekerheid met gouddekking (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 6 maart 2018 om 08:49
mrt 062018
 

De geleerden zijn het er wel over eens, de blockchain is een concept dat eerlijkheid enorm kan versterken. De opzet kan eerlijke deals mogelijk maken, waarbij het netwerk en niet een derde partij de zekerheid kan geven.
Het voordeel daarvan is dat die derde partij niet te machtig kan worden. Kijk nu naar de overheid die in veel gevallen die derde partij is en die steeds meer van ons wil weten. Continue reading »