Beursbox

EuroPacific verhuisd naar de VS (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 24 oktober 2017 om 07:43
okt 242017
 

Tot op heden is het EuroPacific niet toegestaan om Amerikaanse klanten aan te nemen. Voor een bedrijf met haar wortels in de VS is dat natuurlijk geen pretje. Het is daarbij een grote en zeker ook rijke markt.
Ze hebben nu een maas in de wet gevonden en die maas heet Puerto Rico. Dat is Amerikaanse grondgebied, maar wel onder speciale regels.
De inwoners zijn Amerikanen, maar mogen niet stemmen. Het land is een soort van protectoraat. Noem het een moderne vorm van kolonialisme.
Het vervelende is voor Puerto Rico dat ze in feite hun eigen land amper kunnen besturen. Dat bleek ook wel recent toen één van de orkanen van dit seizoen keihard toesloeg. Nog altijd zit een groot deel van het eiland zonder stroom en water.
Puerto Rico zit in een wettelijk niemandsland. Het is een apart land binnen de Amerikaanse invloedssfeer. Amerika heeft het er voor het zeggen middels de soldaten die er gelegerd zijn, maar politiek gezien heeft de VS geen aandacht en weinig invloed op het eiland.

europacific bank
Een ideale plek voor een bedrijf dat de Amerikaanse markt met innovatieve producten wil betreden, maar daarbij wel zo veel mogelijk vrijheid wil houden. Tevens is hun verhuizing een goede zaak voor het eiland. Hoe klein het voordeel dan ook, het doet de lokale economie goed dat er een bedrijf extra gevestigd gaat worden.
Met de verhuizing hoeft EuroPacific niet te voldoen aan de internationale nieuwe CRS regels die in St. Vincent gaan gelden. Wel moeten klanten nu aan de FATCA regels voldoen die de VS heeft opgesteld.
Wat we hier in feite zien, is dat de FATCA regels, die enorm ingrijpend zijn, het bedrijf blijkbaar minder pijn doen dan de CRS regels die in hun ogen nog erger zijn.