Beursbox

Energie neutraal (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 5 juli 2016 om 07:54
jul 052016
 

Zou het niet een mooi streven zijn om als gezin energie neutraal te worden?
Het is moeilijker dan gedacht, want als je een benzine motor in de auto hebt, hoe compenseer je dan die energie? Als iets moeilijk is, dan moet het geen reden zijn om het niet te doen.
Je moet slechts beginnen op een plek waar je wel direct invloed hebt. Gaandeweg kan je dan andere zaken aanpakken.
Begin eerst met te beleggen in duurzame energie. Als u klant van Greenchoice bent, dan kunt u aandelen in windmolens kopen. Er zijn voordelen en er zijn nadelen.
Het voordeel is dat u daadwerkelijk de energie vanuit wind gaat krijgen. Het nadeel is dat u er wel belasting over moet betalen. De energie scheelt u 5 cent, de belasting kost u 15 cent.
Puur financieel gezien is het dus geen enorme klapper. Via deze weg gaat uw energierekening niet erg hard omlaag.
Als u dat ook wilt, dan zult u echt zelf energie moeten gaan opwekken. Dat houdt bijvoorbeeld in, zelf zonnepanelen aanschaffen.

panelen
Op dit moment hebben we in Nederland nog de salderingsregeling. Als u minder opwekt dan u verbruikt, dan gaat uw eigen energie volledig van de rekening af. Ik kan u zeggen, dat scheelt dus serieus in de maandelijkse energie rekening.
U moet er alleen wel de investering voor doen.
Vervolgens kunt u kijken hoe u ue gasverbruik kunt verminderen en uw elektriciteitsverbruik kunt vergroten. Dat laatste moet ik even uitleggen.
Als u op gas stookt en op gas kookt, dan heeft u minder aan de eigen elektriciteit die u opwekt.
Als u echter zowel kookt als stookt op elektriciteit, dan kunt u veel verder gaan met energie neutraal worden.
Vervolgens moet u ook gaan kijken naar manieren om het elektriciteitsverbruik te verminderen. Led lampen in plaats van halogeen of peertjes. Een ook de ouderwetse bespaarlampen verbruiken veel meer dan leds.
Kijk ook naar isolatie. Als u het niet verbruikt, dan hoeft u het ook niet op te wekken.
Pro Gain BV, het bedrijf achter Beursbox.nl is nu volledig energieneutraal. Mijn gezin is dat nog niet. We werken er aan, maar er is nog een lange weg te gaan. We koken al wel elektrisch, maar er was nog geen betaalbaar alternatief op de gasgestookte CV ketel. De verbouwingskosten stonden niet in verhouding met de winst. Dat gaat dus nog even duren.
Ook de elektrisch aangedreven auto is er niet. Het is vooralsnog veel goedkoper en effectiever om de huidige auto’s te behouden.

Wordt klant van Greenchoice en profiteer: https://www.greenchoice.nl/viavriend/  (Code PKYDKR)