Beursbox

Een lange termijn optiestrategie

 Gepubliceerd door op 11 september 2015 om 07:31
sep 112015
 

Denkt u dat de AEX de komende drie jaar naar de 200 punten kan dalen?
Als u die kans reëel acht, dan is deze strategie niets voor u.
Als u echter denkt dat de kans slechts klein is, dan heb ik hier een te overwegen optiestrategie voor u.
De Put optie December 2018 AEX 200 deed eerder deze week 4 euro. De margin op deze positie was ook nog slechts zo’n 400 euro.
Wat kan er gebeuren…

Als de AEX vanaf nu boven de 400 blijft, dan zal de waarde van die optie de komende tijd verder verwateren. Met een eventueel afnemende volatiliteit zal de waarde zelfs snel verwateren. Het is dan dus interessant om deze positie misschien al binnen enkele maanden met 50% winst te sluiten.
Gaat de AEX echter fors omlaag, dan moet u ‘ergens’ ingrijpen.

 

bearishe grafiek

Bijvoorbeeld op 300 punten. U zou dan de positie terug kunnen kopen, of u koopt een afdekkende positie. Dat zou een December 2018 put optie met als uitoefenprijs 180 kunnen zijn, als deze optieserie op dat moment bestaat.
Ook kunt u kijken of de zaak af te dekken is met een langer lopende december 2019 put optie met uitoefenprijs 200. De één dekt dan de ander redelijk af, terwijl de tijd en verwachtingswaarde sneller uit de geschreven positie zal lopen.
Zeker gezien de enorme premie die er nu door de hoge volatiliteit in opties zit, is dit een interessante strategie.
Ook dit is niet de “beste” strategie. Die bestaat namelijk niet. Je weet immers pas achteraf wat uiteindelijk de beste strategie was. Ik noemde dit zelf voorheen een Cash Cow strategie. Samen met collega Leon van Dam heb ik daar enkele jaren veel succes mee gehad.
www.optiecursus.com