Beursbox

Dividendbeleggen is ook een manier

 Gepubliceerd door op 30 september 2014 om 07:05
sep 302014
 

Dividend is de sigaar uit eigen doos… tenminste, zo kan je er naar kijken. Immers gaat het uitgekeerde dividendbedrag van de koers af en dus heb je cash in de hand, maar een portefeuille die minder waard is geworden.
Maar… er zijn bedrijven die zo goed lopen, dat ze jaarlijks een deel van hun winst kunnen uitkeren, zonder dat het bedrijf daar ‘last’ van heeft in de vorm van te weinig cash, of geen oorlogskas om overnames te doen.
Die bedrijven hebben het gewoon goed voor elkaar en dat zien beleggers terug in een degelijke opbouw en relatief weinig onverwachte koersbewegingen. Niet alleen keren die bedrijven een leuk dividend uit, maar ze zijn ook goed voor de nodige jaarlijkse koerswinst.
Dat zijn aandelen voor de Buy and Hold portefeuille, vroeger noemden we dat weduwen en wezen fondsen.
Beleggen in dat soort aandelen mag dan misschien niet spannend zijn, maar het is wel lucratief.
Warren Buffett zegt altijd dat hij dividend maar niets vind, maar ondertussen belegt hij wel vol in nét dat soort bedrijven. Hij krijgt dan ook een enorm bedrag aan dividend per jaar uitgekeerd. Het geeft hem de ruimte om nog meer bedrijven over te nemen.
Zeker als u uw portefeuille ook wilt gaan gebruiken om er van te leven, is dividend interessant. U kan dan namelijk het ontvangen dividend gebruiken als aanvulling op uw inkomen.
Een welkome aanvulling nu oudedagvoorzieningen steeds verder uitgekleed worden.
Niets geen sigaar uit eigen doos. Gewoon een prachtig stukje extra inkomen vanuit een aandelenbezit. Helemaal niets mis mee.
Eric Poelmann is expert op dat vlak. U vindt hier zijn dividendbeleggen initiatief.