Beursbox

Digitaal geld (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 3 oktober 2017 om 07:18
okt 032017
 

Wat is het toch makkelijk om digitaal te betalen. Even een kaartje voor of bij een scherm houden en de betaling is geregeld.
Dat dit ‘gemak’ u makkelijker aanzet tot kopen, is een feit. Maar er zijn meer nadelen aan volledig overstappen op digitaal betalen.
U bent er dan namelijk ook volledig afhankelijk van.
Als ondernemer merk ik hoe banken de ondernemers en ondernemingen in de tang hebben. Je MOET een bankrekening hebben en als ondernemer wordt je vervolgens met een kaasschaaf uitgekleed. Overal schaaft de bank een beetje geld af. In totaal gaat het om miljarden en dat maakt dat de banken niet voor niets de rijkste bedrijven in de wereld zijn. Het is 10 jaar na de crisis die ze veroorzaakten en de banken maken weer recordwinsten.
Alleen maar digitaal geld maakt ons als klanten en als volk volkomen afhankelijk van de banken en de regering die ze kan dwingen tot beleidsaanpassingen.
Bijvoorbeeld een boete op sparen. U denkt dat dit dwaasheid is? Er zijn banken die moeten hun hypotheekklanten nu geld betalen over de hypotheeklening. De rente op die producten is namelijk onder nul gekomen.
Deze klanten mogen er niet over publiceren, maar er zijn mensen die nu dus geld toe krijgen op de door hen bij de bank afgenomen lening.
Als banken daar al toe gedwongen kunnen worden (het zijn namelijk slechts uitzonderingen en dat accepteren banken nog wel) dan kan een particulier zeker ook gedwongen worden.
In plaats van rente op uw spaargeld, krijgt u dan een boete.
Uw rekening gaat ook steeds meer geld kosten. De rekening, het pasje, de overboeking. Vraag ondernemers maar hoeveel dat ondertussen al kost.
Als u al uw geld digitaal moet aanhouden, dan is aan die extra kosten ontkomen bijna onmogelijk geworden.
Natuurlijk is digitaal betalen makkelijk. Dat is waar, maar voor uw eigen veiligheid, doe het met mate! Blijf cash geld gebruiken, het is ook in uw eigen belang.