Beursbox

China zet de dollar onder druk (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 17 oktober 2017 om 07:38
okt 172017
 

Binnenkort zal er een Chinese future op olie komen, waarbij afgerekend wordt in yuan. Dat is een breuk met het verleden, want tot op heden werden futures op olie steeds in dollars afgerekend daar olie wereldwijd in dollars verhandeld wordt.
China is dat een doorn in het oog, want het wil niet langer verplicht worden dollars te moeten kopen om vervolgens olie te kunnen kopen. De VS maakt immers onbeperkt dollars en iedereen die dollars koopt is daarmee de ponzi scheme van de VS aan het verlengen.
Ben je dus monetair slim, dan ga je dollars zoveel mogelijk uitsluiten en het spel van de Amerikanen niet langer meespelen.
Daar moet je dan wel sterk voor zijn, want Irak, Libië, Noord Korea, Syrië en Rusland probeerden dat spel al eerder te spelen en zie wat hen overkomen is. De wraak van de VS is extreem, want de dollar negeren staat gelijk aan niet langer de VS als leider van de wereld accepteren. Dat is iets wat de VS niet makkelijk vergeeft en ook zo lang mogelijk probeert uit te stellen.
China denkt nu dat het machtig genoeg is om de VS uit te dagen.
Ze nemen daarmee een enorm risico. Het is voor de VS immers geen spel. Als hun rol als wereldleider uitgespeeld is, dan is het met hun extreme rijkdom gedaan.
Wij zien de VS nog altijd als het land dat het morele gelijk aan haar zijde had in de Tweede Wereldoorlog. Dat is een extreem succesvolle marketing campagne geweest en vrijwel totaal gelogen. De VS is zo vriendelijk niet en ook nooit niet geweest.
Dat heeft niets met Trump van doen. Het is nu alleen heel veel duidelijker geworden. Het is Amerika eerst en de rest stikt er maar in als ze dat niet accepteren.