Beursbox

Te mooi om waar te zijn (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 18 juli 2018 om 07:21
jul 182018
 

Ik kreeg deze week weer een aanbod van een abonnee. Ze is al eerder bij me gekomen met dit aanbod. De opzet waar ze in mee doet, biedt haar 1% rendement per week en ze heeft ondertussen al enkele mensen ingeschreven en de inkomsten stromen binnen. Hoe kan dit dan een oplichting zijn…? (Immers dat stel ik als je bij me komt met 1% rendement per week.) Continue reading »

Liegen en Perceptiemanagement (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 15 juni 2018 om 07:20
jun 152018
 

Ik las gisteren dit op Yahoo Finance: “Jim Chanos says there’s a culture of lying in Silicon Valley and Theranos was the tip of the iceberg.”
Waar Jim het liegen noemt, noemen de managers het totaal anders. Het is in hun ogen een toegestane management stijl. Continue reading »

Marcel Sanders weer in beeld (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 31 mei 2018 om 07:33
mei 312018
 

Deze ondernemer laat al heel wat jaren een spoor van teleurgestelde beleggers achter.
Door een lezer van deze nieuwsbrief werd ik ooit op zijn Aurora aanbieding in Portugal gewezen. Sanders was daar naar eigen zeggen luxe vakantiehuizen aan het ontwikkelen en je kon meedoen als belegger, of je kon zo’n villa kopen. Continue reading »

Verander uw wachtwoorden regelmatig

 Gepubliceerd door op 2 mei 2018 om 07:25
mei 022018
 

Ik was daar even niet zo op bedacht en één van mijn online betalingswachtwoorden bij een buitenlandse aanbieder was al meer dan één jaar oud.

Helaas is het een Russische hacker gelukt om binnen te komen. In drie minuten waren er drie transacties gedaan en was mijn geld weg. Gelukkig is het geld nu een etmaal later terug, want ik was er snel bij en de betaalpartner maakte er snel werk van. De bestelde vakantie in Thailand van de hacker gaat niet door…