Beursbox

Beleggen 2.0 (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 4 september 2017 om 06:45
sep 042017
 

Na 200 jaar beleggen voor particulieren is de conclusie over de rendementen en effectiviteit helaas diep triest. Het is nog altijd zo dat een particuliere belegger gemiddeld slechts drie jaar meegaat.
Dan is het geld op en is de droom over.
Waarom?
Heel simpel.
Particuliere beleggers maken dezelfde fouten EN deze beleggers beleggen met de verkeerde instelling.
Het komt in feite op het feit neer dat beleggers een klapper willen maken. In één keer binnenlopen. Om dat te doen, nemen ze te veel risico.
Heel logisch en menselijk dat je dat zo wilt doen, maar het is een recept voor gokken en uiteindelijk kom je dan in een soort loterij setting terecht.
Die klapper op de beurs is net zo zeldzaam als het winnen van de loterij.
Toch hoort u meer van de winnaars dan van de vele verliezers. Alle aandacht gaat immers naar de winnaars en hoeveel ze toch wel niet wonnen. Wie wil dat niet?
De marketing rondom winnen is heel sterk. We willen immers graag horen over steenrijk worden.
Vrijwel geen belegger wil horen van analyses moeten maken, veel geld moeten inzetten en dan 15% per jaar verdienen… Dan duurt het jaaaren voor je echt rijk bent… Dat wil bijna niemand, dan lijkt het bijna werken.
Op de enkele mazzelaar na, is het echter de enige manier om serieus rijker te worden van beleggen.
Daarom heb ik een nieuwe opzet opgezet. Nog altijd is het simpelweg beleggen in aandelen. Heel simpel dus. Maar dan wel speciale aandelen die zijn opgezet door bedrijven die veel slimmer zijn opgezet.
Het is een passieve methode van beleggen die aantoonbaar veel beter werkt dan ‘gewoon’ aandelen kopen. Lees hier verder