LADEN

Typ om te zoeken

Bang dat robots de banen overnemen?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Bang dat robots de banen overnemen?

Ik lees nu overal dat veel werk door robots gedaan kan worden en dat banen zullen verdwijnen. Dat kan…
Er is slechts één vraag die ik dan aan de bedrijven ga stellen die alles door robots willen laten doen…
Wie gaat jouw producten straks nog kopen als niemand nog werk en geld heeft?
Consumentenbestedingen maken 70% van de economie.
Als de consumenten wegvallen omdat ze geen geld meer hebben, dan is er geen markt en geen economie meer. Dan is er geen omzet voor bedrijven, en zeker geen winst. Je hebt dan ook geen robot meer nodig, want er is geen werk meer.

Thinking robot
Henry Ford was de ondernemer die als één der eerste doorhad dat zijn medewerkers zijn klanten waren. Hij merkte dat zijn producten te duur waren voor zijn eigen medewerkers.
Door hun lonen te verhogen maakte hij ze in één klap tot klanten en zijn bedrijfsomzet en winst steeg enorm. Ja, hij was meer loonkosten kwijt, maar dat werd ruim gecompenseerd door de toegenomen omzetten en de aantrekkende economie toen zijn goedverdienende medewerkers hun geld gingen uitgeven. Heel de lokale economie veerde op. Men ging uit eten, naar de bioscoop, men ging mooiere huizen laten bouwen. En iedereen kocht daarbij een auto.
Het enige dat we CEO’s moeten laten zien, is dat ze met hun robotisering in feite de klok terug aan het zetten zijn. Terug naar de tijd van voor Henri Ford. En daar is uiteindelijk niemand bij gebaat.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *