Beursbox

Amerikaanse belastingverlaging invloed (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 25 oktober 2017 om 07:41
okt 252017
 

Volgens Warren Buffett zou de beoogde belastingverlaging in de VS hem er toe aanzetten om op alle posities waar hij op verlies staat het verlies te nemen en dan de belasting hem te laten uitkeren. Hij mag namelijk in de voorstellen zijn verliezen compenseren.
Hij ziet in de voorstellen een kans om werkelijk miljarden aan opgelopen verliezen via de belastingmaatregel te compenseren.
Hij zou wel gek zijn als hij die kans niet zou pakken.


De vraag is uiteraard wat dit met de beurs gaat doen. Immers gaat niet alleen Warren Buffett zijn verliezen compenseren. Alle grote bedrijven en fondsen gaan dat doen. Het zou inhouden dat de aandelen die het in 2017 slecht deden op een enorme schaal aangeboden gaan worden.
De goede aandelen blijven liggen, de slechte aandelen dalen…
Dat gaat een bloedbad worden, zonder dat dit in de indices echt zichtbaar wordt. Immers zijn de meeste grote aandelen in de indices in 2017 omhoog gegaan.
Een beurscrash zonder dat de grootste indices dalen. Ik heb dat één keer eerder meegemaakt. Een hele gekke situatie omdat in de pers alleen wordt gekeken naar de indices. Die dalen amper, terwijl de totale beurswaarde in de markt enorm daalt.
Beleggers die in achterblijvers investeren moeten nu dus alert gaan worden. Het is heel gevaarlijk aan het worden als de belastingmaatregel in de VS doorgaat.
Het gaat echter wel enorm interessant worden want na die golf van verkopen is er geen fiscale reden meer om die aandelen de grond in te trappen. Het koersherstel kan dus snel komen en dat heeft volgend jaar mogelijk effect op de grote aandelen. Als in 2018 de aandacht naar de verliezers van 2017 gaat, dan kan dat inhouden dat de winnaars van 2017 stil gaan vallen.
Het is uiteraard koffiedikkijken voor wat betreft 2018, maar de boodschap van Warren Buffett is duidelijk. ALS Trump hem de kans geeft, dan gaat hij miljarden in rekening van de belasting brengen.