Beursbox

Rijke vader, arme vader

 Gepubliceerd door op 11 maart 2014 om 07:35
mrt 112014
 

Robert Kiyosaki is met zijn boek wereldberoemd geworden.
Het gaat over zijn eigen vader, die een goedbetaalde baan in het onderwijs had, en iedere maand tot de conclusie kwam dat de maand weer een paar dagen te lang was.
En het gaat om de vader van een vriend, die ondernemer was en die door heel slim te zijn veel meer inkomen wist te vergaren en daarvoor minder hard hoefde te werken. Die ondernemer hield aan het eind van de maand altijd geld over.

Robert deelde iedereen die geld wilde verdienen in vier groepen in. Op een vel papier kreeg iedere groep een vlak.
In de linker twee vlakken kwamen de mensen die kozen voor het werknemerschap, of het zelfstandig ondernemersschap op basis van hun kunde die ze per uur verkochten.

Hoe ziet dat er uit als we een klaslokaal inlopen?
De bollebozen in de schoolklas zijn vaak de mensen die arts, advocaat of notaris worden. Ondernemers, maar wel vanuit het feit dat ze zelf veel kunnen er er vooral zelf ook moeten zijn. Het verschil met het minder slimmere deel van de klas was vaak het feit dat ze zich per uur meer lieten betalen.
De minder intelligente klasgenoten gaan voor anderen werken, bijvoorbeeld als assistente voor de (tand)arts.
De slimste klasgenoten, die zie je minder vaak op school. Die zijn vaak al tijdens hun schooltijd al met andere dingen bezig. Beetje handel daar, brommertje kopen, verkopen, feestje organiseren. Dat soort zaken. Ze zijn misschien niet de meest intelligente klasgenoten, maar ze zijn wel de slimste en meest creatiefste op het gebied van geld verdienen.

Die laatste groep, die handige jongens en meisjes, de handelaren en organisatoren, die zijn interessant. Hun inkomen is vaak onbeperkt. Soms is dat extreem veel, soms is het heel weinig. Het kan iedere maand anders zijn, maar meestal zijn het net katten, ze komen steeds weer op hun pootjes terecht.

Het vierde vlak op het papier wordt gevuld met de namen van in feite een paar leden van iedere andere drie vlakken. Dat zijn degenen die begrepen hebben dat hun geld ook voor hen kan werken.
Er moeten ook mensen zijn geweest die bij Bill Gates, Richard Branson, en Steve Jobs in de klas hebben gezeten.
Mensen die al snel na het ondernemer worden begrepen dat hun geld voor hen kan werken, maar dat anderen dat ook kunnen doen. Die vierde groep werkt vooral met een enorme hefboom. Namelijk de kennis en kunde van anderen die ze via hun geld kunnen inzetten.
Naar verluidt was Thomas Edison ook de intelligentste niet en was Henri Ford ook geen enorm licht in de duisternis. Maar ze waren echter wel slim. Ze werkten wel met de hefboom van kennis van anderen. Henri Ford gaf iedere persoon 25.000 dollar als deze persoon een manier kon bedenken om iedere auto met tenminste 0,25 dollar minder kosten te produceren.

Robert Kiyosaki kan hierover nog veel meer en veel beter vertellen en hij komt dat in oktober in Nederland doen.
U kan daar bij zijn!

Leest u hier verder