dinsdag, december 27, 2005

 

Het beste beurs advies


Dat ik u vandaag kan geven is tweeledig.
1. Doet u heel voorzichtig op de beurs, het is vakantietijd. Dit geeft veel lagere omzetten en daarmee is de kans op manipulatie van de koersen wat sneller mogelijk. Nu is manipulatie ook handel, maar het verschil met de gewone handel is dat u bij manipulatie eigenlijk altijd aan de verliezende kant zit. die manipulatie is namelijk tegen u, de particuliere belegger, gericht.
Hoe doen ze dat? Hier zijn duizend en één mogelijkheden toe, maar het meest wordt het voorhouden van een worst toegepast. Een aandeel maakt een interessante beweging om alle ogen erop gericht te krijgen. Daarna word de koers een kant op gedreven. Aan die beweging wordt dan al verdiend. Vervolgens is het helemaal mooi als alles daarna teruggedraaid wordt en aan die beweging NOG een keer verdiend kan worden. Het is in feite de rol van de marketmaker, want die moet u zover krijgen dat u gaat handelen. Opp[ rustige beursdagen gaan ook anderen die rol overnemen.

2. Het tweede deel heeft te maken met de tijd van het jaar. Nu is de tijd weer aangebroken van de voorspellingen over 2006.
Gelooft u me, niemand die het weet.
Kijt u gerust de Beleggers Belangen van dec/jan 2005, 2004, 2003, 2002, 2001 etc maar na. U ziet er vrijwel nooit een juiste voorspelling. Het is ook niet fifty fifty, het is nog niet 10% van de voorspellingen die uitkomt.
Waarom lezen beleggers deze onzin dan?
We willen ale belegger en mens graag heel logische verklaringen en uitleg van wat er komen kan. Gelukkig is echter de toekomst onvoorspelbaar. Het is dus allemaal heel logisch en rationeel wat de voorspellers vertellen, het heeft echter ook de waarde van bla bla. Laat u dus niet bedotten door de titels en loopbanen van de voorspellers, ze weten het geen van allen. Het zijn allemaal aannames en het mooie is, die komen ook vrijwel nooit uit.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?