Beursbox

Marktbeeld 11 oktober 2018

 Gepubliceerd door op 11 oktober 2018 om 07:35
okt 112018
 

– Is het de oktober angst bij beleggers? Gisteren een zware knal omlaag in de VS en overal in de pers weer horrorverhalen over vroegere crashes die in oktober begonnen. Het waren vooral grote tech aandelen die de zichtbare dalers waren, maar ook aandelen in andere sectoren zagen gisteren zware correcties. Een take profit niveau in een Mooie Beursdag positie werd uiteindelijk een take loss van 7,5%.
– De CEO van BP is bang dat de sancties op Iran de olieprijs geen goed zullen doen. Hij verwacht extreme bewegelijkheid van de olieprijzen. Ondertussen loopt de prijs van olie buiten de VS hard op. Een vat Brent Olie deed al bijna 85 dollar.
– Het ziet er naar uit dat China de Yuan gaat devalueren en via deze weg het effect van de invoerheffingen volledig teniet zal doen. Mnuchin wil nu dat een waardevastheid van de Yuan in een eventuele deal komt. Ik denk niet dat de Chinezen nu open staan voor welke deal dan ook. De Chinezen zetten simpelweg een logische stap in deze waanzinnige ruzie tussen de landen. Het is waanzinnig dat in deze tijd zulke stupide stappen genomen worden. De leiders zouden zich kapot moeten schamen voor deze wanvertoning.
– Volkswagen heeft in de VS een Amerikaan tot nieuwe lokale topman aangesteld. Hij moet het vertrouwen van Amerikaanse consumenten zien terug te winnen.


Investeren in Amerikaans vastgoed met vaste vergoeding van 7%. Het is nu mogelijk via deze aanbieder.
– Het ziet er naar uit dat de kroonprins van Saoedi Arabië zelf het bevel heeft gegeven om de journalist Khashoggi aan te houden. De vraag is nu of de journalist vermoord is, of alleen maar ontvoerd. De diplomatieke druk op Saoedi Arabië neemt toe.