Beursbox

Vastgoed in de VS (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 16 oktober 2018 om 07:54
okt 162018
 

Zoals ik enkele weken geleden al begon te vertellen, ga ik in de VS verhuurde huizen kopen.
We gaan nu aan de slag met het eerste huis. Ik ga, zoals het er nu uitziet, met de eerste twee deelnemers en met de eigen inleg van Pro Gain BV een poging doen een verhuurd huis tegen een enorm zachte prijs te verwerven. Continue reading »

Japans Candles, wat zijn dat? (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 12 oktober 2018 om 06:39
okt 122018
 

Ben ik een wierook winkeltje begonnen? Neen, Japanse Candles zijn geen wierook. Japanse Candles zijn een methode om koersen in grafieken vast te leggen.
In ben zelf in 1987 gaan beleggen. Toen waren Japanse Candles in Europa nog onbekend. Ik kreeg zelf eind jaren negentig de eerste kennismaking met de candles. Continue reading »

Marktbeeld 11 oktober 2018

 Gepubliceerd door op 11 oktober 2018 om 07:35
okt 112018
 

– Is het de oktober angst bij beleggers? Gisteren een zware knal omlaag in de VS en overal in de pers weer horrorverhalen over vroegere crashes die in oktober begonnen. Het waren vooral grote tech aandelen die de zichtbare dalers waren, maar ook aandelen in andere sectoren zagen gisteren zware correcties. Een take profit niveau in een Mooie Beursdag positie werd uiteindelijk een take loss van 7,5%. Continue reading »

Buitenlandse vastgoed investeerders nemen winst (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 11 oktober 2018 om 07:17
okt 112018
 

Deze week was op TV veel nieuws over de prachtige kansen van de Nederlandse onroerend goed sector. Ik denk dat dit een teken aan de wand is en dat de insiders al veel verder zijn.
Round Hill is namelijk de volgende grote vastgoedinvesteerder die de Nederlandse bestaande huurwoningmarkt wil verlaten. De winst is binnen, ze willen van af de portefeuille aan bestaande woningen. Continue reading »