Beursbox

Japans Candles, wat zijn dat? (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 12 oktober 2018 om 06:39
okt 122018
 

Ben ik een wierook winkeltje begonnen? Neen, Japanse Candles zijn geen wierook. Japanse Candles zijn een methode om koersen in grafieken vast te leggen.
In ben zelf in 1987 gaan beleggen. Toen waren Japanse Candles in Europa nog onbekend. Ik kreeg zelf eind jaren negentig de eerste kennismaking met de candles.
De ontwikkeling van die opzet gaat terug tot de tijd van de burgeroorlog in Japan. Eén van de generaals gebruikte deze methode om zijn tegenstanderd te kunnen peilen.
Hij zat in het winnende kamp. Daarna is deze generaal er mee gaan handelen. Hij was mede dankzij deze methode beter dan zijn collega’s en verwierf grote rijkdom en faam.
In de jaren tachtig kwam de methode naar de VS. Dit omdat Steve Nison bij toeval in Japan achter deze methode was gekomen. Pas 15 jaar later was de Japanse Candles weergave min of meer de standaard.

Japanse candles

Het was vooral dankzij de enorme toestroom aan nieuwe beleggers eind jaren negentig dat de methode snel terrein won, want de beroeps bleven lang zweren bij de noteringsmethode zoals ze die in hun opleiding geleerd hadden.
Ik heb al heel snel een E-boek over de Japanse Candles geschreven en die begin deze eeuw uitgebracht.
Dat E-boek kunt u nog altijd gratis opvragen en wel hier