Beursbox

Is Aalberts interessant? (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 13 september 2018 om 07:43
sep 132018
 

Gisteren heb ik het aandeel Aalberts in de reguliere analyses besproken. Ik gaf toen aan dat ik het ook even door VectorVest zou halen.
Mijn analyse van gisteren vindt u hier.

aalberts, analyse
In VectorVest vond ik het volgende:
De ‘echte’ waarde – volgens de VectorVest methode – van Aalberts is 31,39. Het aandeel noteerde gisteren rond de 34,7. Het is zo dat de meeste aandelen momenteel boven hun echte waarde noteren en deze overwaardering van Aalberts is zeker niet dramatisch. Persoonlijk heb ik zelf overigens liever een flinke onderwaardering. Dat is nu eenmaal veel veiliger.
Andersom geldt echter dat de overwaardering aangeeft dat beleggers vertrouwen hebben. Dat gezegd hebbende… De enorme daling van het aandeel geeft wel aan dat dit vertrouwen flink afneemt.
Het neemt echter net zo snel af als de echte waarde van het aandeel. Die echte waarde is namelijk de laatste maanden van 37 gezakt naar 31,39. In die periode liep de koers van het aandeel Aalberts terug van 43+ naar nu rond de 34,7.
VectorVest geeft de abonnees ook enkele eigen indicatoren om te bezien hoe interessant het aandeel nu is. De schaal loopt van 0 tot 2. Boven de 1 is koopwaardig.
Qua waarde is de stand nu 0,93. Qua veiligheid is de waarde 1,03 en qua timing is de waarde 0,82.
Dat is wat mij betreft dus zonneklaar. VectorVest heeft dan ook een eigen combinatie indicator. Dat is de VST. Die staat nu op 0,92. Kortom… Niet koopwaardig.
Het is zelfs zo dat bezitters van de aandelen volgens VectorVest hun stop loss moeten leggen op 34,66.