Beursbox

Brexit druk neemt toe (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 14 september 2018 om 08:03
sep 142018
 

Het feit dat Engeland voor een exit uit de EU koos zonder dat er een gedegen plan aan ten grondslag lag is geen goed idee gebleken. Nu de deadline nadert, begint de druk toe te nemen.
Nog altijd is er geen vastomlijnd plan en is er geen vastomlijnd doel waarnaar ze streven. Het enige dat zeker is, is dat ze uit de EU vertrekken en de rest is nog in onderhandeling.
Zoiets werkt niet als je niet zelf heel duidelijk weet waar je heen wilt.
Dat de prime minister zelf helemaal geen Brexit wilde en deze nu wel wil uitvoeren helpt dan ook totaal niet.
Gisteren kwam er een waarschuwing dat de onroerend goed markt in Engeland wel eens zwaar onder druk kan komen te staan als de Brexit een chaos wordt.
Onder druk wordt alles vloeibaar en we zien nu dat politici behoorlijk vloeibaar beginnen te worden. Ik sluit niet uit dat Engeland tot de conclusie gaat komen dat een EU exit zonder plan onuitvoerbaar is. Daartoe zal de regering moeten vallen en zullen de Engelsen in een nieuwe verkiezing massaal voor een andere koers moeten kiezen.
De Brexit was een goed idee, maar wat ze vergaten is dat je zoiets niet onder een zondag kan besluiten en dat het dan wel even geregeld kan worden. De enige politicus die echt een visie richting de Brexit had, heeft zich niet meer laten zien nadat hij zijn gelijk haalde.
Dat is ook lekker makkelijk.

brexit
De politici die tegen de Brexit waren, hadden een ruggegraat moeten tonen en hadden moeten zeggen, prima dat je het als volk wilt, maar ik ga je dan niet als politicus leiden. Theresa May heb ik daarom geen medelijden mee. Ze had deze taak nooit op zich moeten nemen.