Beursbox

Zwak Unilever

 Gepubliceerd door op 26 juli 2017 om 07:34
jul 262017
 

Op zijn best is de trend voor Unilever neutraal te noemen, maar er zijn ook argumenten te vinden voor een stijgende EN een dalende trend. De MA20 is bijvoorbeeld dalende, terwijl de MA100 nog stijgende is. De MA50 is neutraal, maar de koers van het aandeel Unilever is daar gisteren wel onder gesloten. Onder de 51 niet long instappen.

Unilever gaat margarine merken verkopen

 Gepubliceerd door op 7 april 2017 om 08:03
apr 072017
 

De stilte is weer wedergekeerd. Het was even heel druk rondom Unilever, omdat er onverwachts sprake zou zijn van een mogelijke overname. Gisteren zagen we een enorme dagcandle en uiteindelijk een hoogste slot sinds de overname ter sprake kwam. De reden is dat beleggers blijkbaar enthousiast zijn over het voornemen om de margarines te gaan verkopen. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld Blue Band en Becel verkocht gaan worden. De boter was de basis van het concern. Net als Philips verlaat het bedrijf daarmee na meer dan een eeuw haar basis.

Unilever wereldnieuws

 Gepubliceerd door op 20 februari 2017 om 08:18
feb 202017
 

Met het bod op het bedrijf is Unilever ineens wereldnieuws geworden. Zelfs 143 miljard dollar is tegenwoordig geen probleem meer vanuit de VS. Geld is gratis, dus alles kan. Het bod is ondertussen wel weer ingetrokken, maar de geest is wel uit de fles. Welke gekke dingen gaan we de komende tijd nog meer zien? Nu het bod weer is ingetrokken verwacht ik dat de koers weer teug naar het vorige niveau zal gaan.

Unilever enkele procenten gedaald

 Gepubliceerd door op 3 februari 2017 om 09:45
feb 032017
 

In de vorige analyse op Unilever gaf ik al aan dat ik weinig in dit aandeel zag. Dat bleek tot op heden terecht te zijn. De koers daalde een paar procent. De trend is dalende, waarbij we het laatste half jaar dalende toppen hebben gezien en ook lagere dalen. De vraag is nu of de steun op 36,2 het gaat houden.