Beursbox

Ordina ziet er neutraal uit

 Gepubliceerd door op 5 oktober 2018 om 06:57
okt 052018
 

De daling is bij Ordina tot staan gebracht, maar daarmee is niet gezegd dat er ‘dus’ een stijging zal komen. Pas boven de 1,8 wil ik geloven in een positief scenario. Technisch gezien is het beeld nu voor de korte termijn neutraal.

ordina

Ordina, nog even niet

 Gepubliceerd door op 13 september 2018 om 08:32
sep 132018
 

Ik kreeg positieve fundamentele analyses over Ordina binnen. Als ik dan vervolgens naar de grafiek krijg, dan komt die positiviteit pertinent niet vanuit de Technische Analyse. Het aandeel Ordina is de laatste weken van boven de 2 euro naar onder de 1,70 gedaald. Gisteren was er een daling, maar dan wel voor het eerst na zeven zwarte beursdagen eindelijk wel een witte candle. Technisch gezien is er nog geen reden om enthousiast over Ordina te worden.

ordina, technische analyse

Ordina weer uit beeld bij beleggers

 Gepubliceerd door op 5 april 2018 om 08:00
apr 052018
 

Veel van de eerdere winst is alweer verloren gegaan en ik ben blij dat ik hier gewoon de winst snel heb gepakt en elders ben gaan kijken. Gisteren heeft de koers voor de vierde dag op rij steun gevonden rond de MA50 lijn. Het volume is weer ouderwets laag. Beleggers kijken nu elders.

ordina

Winst op positie Ordina

 Gepubliceerd door op 22 februari 2018 om 08:43
feb 222018
 

Mijn technische analyse op het aandeel Ordina zat er goed op. De koers van het aandeel Ordina is nu gestegen tot bijna 1,85. Het was ook een Mooie Beursdag positie en daar hebben we al eerder de winst genomen. Hier haalde ik de stop loss (take profit was het eigenlijk)  al naar 1,64 en die stop loss is ondertussen al geraakt. Een mooie winst, maar zonder stoploss had het achteraf bezien nog veel mooier kunnen worden. Zo beleg ik echter niet, en ik ben tevreden met een fraaie winst.

ordina, aandeel

Ordina, mijn onlogische keuze

 Gepubliceerd door op 7 december 2017 om 09:06
dec 072017
 

De steun is in de Ordina aandelen koers grafiek te vinden op 1,46. De koers fractioneel er boven. De trend is neerwaarts. Toch ben ik hier zelf long gegaan in de verwachting dat de steun het gaat houden en de koers flink gaat herstellen. Misschien wat tegen mijn principes in, maar soms moet je ook wat durven.

Ordina blijft tranendal

 Gepubliceerd door op 17 oktober 2017 om 07:55
okt 172017
 

Waarom doe ik nog altijd analyses in dit kleine en eigenlijk oninteressant geworden aandeel? Heel simpel, omdat ik er de nodige vrienden heb werken omdat een bedrijf waar ik ooit voor werkte is overgenomen door Ordina. Mijn vrienden hebben nog allemaal aandelen Ordina en daarmee ook de droom dat ze er ooit nog rijk van gaan worden…
Vooralsnog zie ik dat niet gebeuren vrees ik. De koers is recent weer gedaald en lijkt de bodem te gaan testen. Net onder de 1,5 ligt een steun.